KATHARSIS STELT ZICH VOOR


 Katharsis is afkomstig van het Griekse woord 'zuivering'.

   

Katharsis is een middenkoor uit Tilburg en bestaat uit leden tussen de 25 en de 50 jaar. Het koor staat onder muzikale leiding van dirigent Martin Hoondert en 'los vaste' pianist Paul Overman.


Katharsis is verbonden aan de Elimcommuniteit van de fraters van  Tilburg. Onder de hoede van de fraters van Elim organiseren we diverse vieringen en activiteiten, zoals openbare repetities,  zingen bij de fraters in Zwijsen en ook zelf georganiseerde vieringen met eigen geschreven nummers die gecomponeerd worden door professionele musici.


Katharsis bestaat uit generatie-X-ers: jonge mensen, geboren tussen 1965 en 1990, wij zijn op zoek naar een eigen manier om geloof en spiritualiteit te beleven.


Muziek speelt daarin een belangrijke rol. Katharsis opereert onder de vlag van Studio Elim in Tilburg. In het jaar 2000 zijn we opgericht in deze studio, een professionele opnamestudio die ondertussen aan vele grote liturgische projecten gestalte heeft gegeven.

De studio is verbonden aan de Elimcommuniteit. Dit is een communiteit van de fraters van Tilburg. De fraters zijn de studio gestart om de ontwikkeling van nieuwe kerkmuziek te stimuleren, voornamelijk met jongeren en jong- volwassenen als doelgroep.


Katharsis bestaat uit een koor en een teXtgroep. De teXtgroep is binnen Katharsis de inhoudelijke motor, zij draagt zorg voor de vernieuwing van liturgie en repertoire. Wij zingen voornamelijk liturgische liederen, maar ook pop, taizéliederen en eigen composities.


Het koor staat onder leiding van Martin Hoondert en repeteert drie keer in de vier weken op donderdagavond in Studio Elim van 20:00 uur tot 22:15 uur.


Heb jij ook een passie voor muziek? Zing jij sopraan, bas of tenor?

Wij kunnen altijd versterking gebruiken!

Ben je tussen de 25 en 50 jaar? Kom dan een keer kijken en luisteren tijdens een van onze vieringen of bij een repetitie. Je bent van harte welkom! Voor meer informatie kun je mailen naar koorkatharsis@ziggo.nl.